Antik- och Samlarmarknad i Degeberga

På söndag den 19 juli är det dags för en av årets största utomhusmässor. Antik- och samlarmarknad i Degeberga i norra änden av Österlen brukar kunna samla uppåt 20 000 besökare. Det är en klassiker för samlare inom antivärlden. Men kom tidigt!

Idag är det gårdsauktion i Offerdal i Jämtland med Mårten Mårtensson. Auktionsveckan i Gagnef i Dalarna fortsätter under både lördagen med Dalarnas Auktionsbyrå och på söndagen med Peters Auktioner. På söndag är det flera gårdsauktioner, loppis i Skurup i Skåne och mycket mer.

 

Gärds Samlarförenikng ordnar Antik- och Samlarmarknad i Degeberga 19 juli. Sövde Prästgård på bilden.

Degeberga har blivit en så stor samlarmarkand, att uppackningen börjar redan på lördagen. De verkligt ivriga samlarna är på plats redan då. På söndagmorgonen gäller det att vara uppe riktigt tidigt. Ta gärna med ficklampa! Marknaden öppnar officiellt kl 8.00, men då är de bästa sakerna redan borta.

Blanda inte ihop Antik- och samlarmarknaden med Degeberga marknad, som gick före veckoslutet 11-12 juli. Det är en traditionell familjemarknad, som inte har så mycket med antikviteter att göra.

Auktionsveckan i Gagnef pågår ännu under lördagen och söndagen. Luleå Auktionsverk håller auktion söndag på Hägnan i Lule Gammelstad. Mårtenssons Auktionsfirma från Kall i Jämtland har gårdsauktion i Änge Offerdal på Nils-Erik Sundqvists gård. På söndagen har Mårtenssons gårdsauktion i Föllinge.

Läs vidare om gårdsauktioner, samlarmarknader och loppisar i Kalendarium. Uppdateras dagligen.

Herrgårdsauktion på lördag

Herrgårdsauktion på lördag
 På lördag den 12 april blir det gårdsauktion på Rockelstad mitt i Sörmland. Här bor familjen von Post, som också driver konferensverksamhet med övernattning. Nu behöver man rensa i framför allt möbelbeståndet och en hel del roliga saker auktioneras ut.

Visning fredag kl 16-18 och lördag kl 10-12 i Gula paviljongen snett mittemot slottet. Auktionen börjar sedan kl 12.30 på lördagen. Rockelstad har anor sedan 1300-talet. Stora huset är i renässansstil och det finns fyra flyglar med 1700-talsinredning.

Ny chef för Bukowskis

 Bukowski Auktioner har fått en ny vd. I början av augusti tillträder Anna-Karin Laurell. Hon är idag chef för Salus-Ansvar, ett företag inom Folksam Försäkringar.

Michael Storåkers, som varit vd för Bukowskis i fyra år, kvarstår som vd fram till början av augusti. Han kommer enligt uppgift från bolaget även att kvarstå som ledamot av styrelsen. Storåkers satt i styrelsen för Bukowskis redan innan han utsågs till vd.

Månadsauktion i Landskrona

 

Lund, Stockholm och Landskrona

 

Stadsauktion i Borlänge

 

Månadsauktion i Halmstad

 

Måndag E-auktion Metropol

 


Just nu 1167 objekt

 
Annons Pil ner

I fokus

Annons Pil upp
Annons Pil nerAnnons Pil upp