Bokauktion på Stockholms Auktionsverk

Mitt i bokrean där kunderna köar i ottan för att fynda billiga böcker, bränner Stockholms Auktionsverk av vårens första bokauktion, där poängen är att höja priserna så mycket som möjligt på böcker.

På sätt och vis rykande aktuell är utställningskatalogen från Andy Warholutställningen på Modern Museet 1968 (nr 3282), en 40 år gammal trofé som ursprungligen kostade några tior och nu ropas ut för 700 kr.

Det återvändande ljuset sätter fart på reslusten och varför inte låta sig stimuleras av Lord Ansons: A voyage round the world (nr 3540), en resa som genomfördes sjövägen under fyra år på 1740-talet. Därefter lät Lord Anson publicera sina minnen och erfarenheter av resan i bokform, som här ropas ut för 4 000 kr.

En betydligt mer jordnära publikfavorit är Slott och herresäten i Sverige (nr 3518), här i en komplett uppsättning på 18 band från 1966-71, smo ropas ut för 5 000 kr.

Auktionen äger rum 4 masr. Visning i Magasin 5 i Frihamnen 1 och 2 mars.
Text: Björn Larsson

Herrgårdsauktion på lördag

Herrgårdsauktion på lördag
 På lördag den 12 april blir det gårdsauktion på Rockelstad mitt i Sörmland. Här bor familjen von Post, som också driver konferensverksamhet med övernattning. Nu behöver man rensa i framför allt möbelbeståndet och en hel del roliga saker auktioneras ut.

Visning fredag kl 16-18 och lördag kl 10-12 i Gula paviljongen snett mittemot slottet. Auktionen börjar sedan kl 12.30 på lördagen. Rockelstad har anor sedan 1300-talet. Stora huset är i renässansstil och det finns fyra flyglar med 1700-talsinredning.

Ny chef för Bukowskis

 Bukowski Auktioner har fått en ny vd. I början av augusti tillträder Anna-Karin Laurell. Hon är idag chef för Salus-Ansvar, ett företag inom Folksam Försäkringar.

Michael Storåkers, som varit vd för Bukowskis i fyra år, kvarstår som vd fram till början av augusti. Han kommer enligt uppgift från bolaget även att kvarstå som ledamot av styrelsen. Storåkers satt i styrelsen för Bukowskis redan innan han utsågs till vd.

Månadsauktion i Landskrona

 

Lund, Stockholm och Landskrona

 

Stadsauktion i Borlänge

 

Månadsauktion i Halmstad

 

Måndag E-auktion Metropol

 


Just nu 1168 objekt

 
Annons Pil ner

I fokus

Annons Pil upp
Annons Pil nerAnnons Pil upp