Bokkvalitén på Stockholms Auktionsverk

Bokkvalitén på Stockholms Auktionsverk står för dörren den 12 juni och bjuder i vanlig ordning på kända bokverk med intresseväckande innehåll från jordens alla hörn.

Den kolorerade gravyren föreställer en ”Englische dogge” och ingår i planschverket Hunde-Gallerie, tryckt i Weimar 1838. Foto: Stockholms Auktionsverk

Som vanligt slår bokfloran ut i full blom när det är dags för Bokkvalitén på Stockholms Auktionsverk under en av försommarens allra första dagar. Det finns många intressanta och vackra bokverk om naturalia i utbudet bland annat Carl von Linnés bok Museum Tessinianum från 1753, som han skrev om sin mecenat Carl Gustav Tessins naturaliesamling. I samma fack hamnar också Theodor Götz vackra planschverk Hunde-Gallerie innehåller 32 kolorerade gravyrer över olika hundraser – som de såg ut i Weimar 1838, och ropas ut för 10 000 kr.


Text: Frida Henke

Herrgårdsauktion på lördag

Herrgårdsauktion på lördag
 På lördag den 12 april blir det gårdsauktion på Rockelstad mitt i Sörmland. Här bor familjen von Post, som också driver konferensverksamhet med övernattning. Nu behöver man rensa i framför allt möbelbeståndet och en hel del roliga saker auktioneras ut.

Visning fredag kl 16-18 och lördag kl 10-12 i Gula paviljongen snett mittemot slottet. Auktionen börjar sedan kl 12.30 på lördagen. Rockelstad har anor sedan 1300-talet. Stora huset är i renässansstil och det finns fyra flyglar med 1700-talsinredning.

Ny chef för Bukowskis

 Bukowski Auktioner har fått en ny vd. I början av augusti tillträder Anna-Karin Laurell. Hon är idag chef för Salus-Ansvar, ett företag inom Folksam Försäkringar.

Michael Storåkers, som varit vd för Bukowskis i fyra år, kvarstår som vd fram till början av augusti. Han kommer enligt uppgift från bolaget även att kvarstå som ledamot av styrelsen. Storåkers satt i styrelsen för Bukowskis redan innan han utsågs till vd.

Månadsauktion i Landskrona

 

Lund, Stockholm och Landskrona

 

Stadsauktion i Borlänge

 

Månadsauktion i Halmstad

 

Måndag E-auktion Metropol

 


Just nu 1186 objekt

 
Annons Pil ner

I fokus

Annons Pil upp
Annons Pil nerAnnons Pil upp