GAN på Waldemarsudde

Vårens stora utställning på Waldemarsudde i Stockholm är en presentation av Gösta Adrian-Nilsson (1884-1965), mer känd som GAN.

Gösta Adrian-Nilsson: Le peintre, 1924, olja på duk, 92x72,5 cm.

Efter vistelser i Tyskland och Paris, där GAN kom i kontakt med modernismens frontfigurer, blev han pionjär för futurismen och kubismen i Sverige. Det utanförskap han upplevde, till följd av sin homo-sexuella läggning, präglade hans måleri genom hela livet – men det var också en drivkraft. 125 målningar, teckningar och skisser har lånats in till utställningen och tillsammans ger de en mångfacetterad bild av ett spännande konstnärskap.

GAN – modernistpionjär och outsider
, Waldemarsudde, Stockholm, pågår till 29 maj

Kommentera artikeln

*Namn:  *E-post (visas inte på sidan): 
 
*Rubrik:  *Vad är 4 + 2 (säkerhetsfråga)?  
*Meddelande: 

Herrgårdsauktion på lördag

Herrgårdsauktion på lördag
 På lördag den 12 april blir det gårdsauktion på Rockelstad mitt i Sörmland. Här bor familjen von Post, som också driver konferensverksamhet med övernattning. Nu behöver man rensa i framför allt möbelbeståndet och en hel del roliga saker auktioneras ut.

Visning fredag kl 16-18 och lördag kl 10-12 i Gula paviljongen snett mittemot slottet. Auktionen börjar sedan kl 12.30 på lördagen. Rockelstad har anor sedan 1300-talet. Stora huset är i renässansstil och det finns fyra flyglar med 1700-talsinredning.

Ny chef för Bukowskis

 Bukowski Auktioner har fått en ny vd. I början av augusti tillträder Anna-Karin Laurell. Hon är idag chef för Salus-Ansvar, ett företag inom Folksam Försäkringar.

Michael Storåkers, som varit vd för Bukowskis i fyra år, kvarstår som vd fram till början av augusti. Han kommer enligt uppgift från bolaget även att kvarstå som ledamot av styrelsen. Storåkers satt i styrelsen för Bukowskis redan innan han utsågs till vd.

Månadsauktion i Landskrona

 

Lund, Stockholm och Landskrona

 

Stadsauktion i Borlänge

 

Månadsauktion i Halmstad

 

Måndag E-auktion Metropol

 


Just nu 1170 objekt

 
Annons Pil ner
Beso
Annons Pil upp
Annons Pil ner

I fokus

Annons Pil upp
Annons Pil nerAnnons Pil upp